Politică

Mulţi vehiculaţi, dar doar 20 dintre ei vor fi aleşi

Mulţi vehiculaţi, dar doar 20 dintre ei vor fi aleşi

Autor: Iulian Anghel

30.04.2012, 00:04 1206

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineţii de sâmbătă, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Braşov şi că o va face publică mâine, 1 mai. Până atunci, singurele dezvăluiri pe care le-a făcut el au fost legate de susţinerea liderului Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin pentru fotoliul de ministru al agriculturii (şi vicepremier) şi că îl va menţine pentru postul de ministru al afacerilor europene pe independentul Leonard Orban, dacă acesta va dori să-şi continue mandatul. Însă deja pe "piaţă" au început să apară numele posibililor viitori demnitari ai Cabinetului Ponta.

Structuta Cabinetului nu va fi modificată. Vor exista în continuare 16 ministere. Ponta şi-a exprimat preferinţa pentru oameni care au mai făcut parte din guvern pe considerentul că în şase luni până la alegeri "nu este timp de învăţat".

Foşti miniştri precum Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga şi persoane care ar prelua pentru prima dată portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlăţean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Diaconu, dar şi Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO