Politică

Noua iniţiativă a ministrului Muncii: Oferim subvenţii de 500 de euro lunar angajatorilor care încadrează şomeri

Noua iniţiativă a ministrului Muncii: Oferim subvenţii...

Autor: Mediafax

24.06.2018, 16:01 967

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut, marţi, o declaraţie de presă în care a anunţat un proiect de Ordonanţă, prin care statul vrea să acorde subvenţii de 500 de euro lunar angajatorilor care încadrează şomeri.

„Avem un proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, transmis deja spre avizare ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei. (…) Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum înainte, pe linia de a nu îi mai susţine pe cei care nu vor să muncească , deşi au capacitatea de a o face şi de a-i sprijini pe cei care doresc să aibă un loc de muncă, dar şi de a sprijini mediul de afaceri”, a declarat, marţi, Olguţa Vasilescu, la Guvern

Potrivit ministrul, statul va plăti câte 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri.

„În acest sens, statul va plăti câte 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de până la cinci ani, în funcţie de categoria din care viitorii angajaţi fac parte. Sumele vor fi oferite şi pentru angajarea de tineri absolvenţi, de orice formă de educaţie, şcoala profesională, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de vârstă şi stagiari, persoane cu handicap şi persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare, care îşi găsesc mai greu un loc de muncă, din această cauză”, a mai declarat Vasilescu.

Potrivit sursei citate, proiectul ar putea determina stoparea exodului forţei de muncă.

„Bineînţeles că angajatorii vor putea oferi o sumă mai mare decât cea acordată de stat pentru fiecare nou angajat, astfel încât salariile din România să se apropie ca şi valoare de cele oferite în alte ţări europene şi să determine stoparea exodului forţei de muncă. Faţă de anul trecut, statul dublează subvenţiile pe care le oferă angajatorilor şi ne aşteptăm ca şomajul să scadă în continuare, chiar dacă este la minimul istoric de după Revoluţie şi să determine ocuparea persoanelor inactive, care în acest moment sunt asistate social”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

Ministrul a mai adugat că după adoptarea OUG, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va acorda subvenţiile către angajatori şi va derula o campanie de promovare a majorării subvenţiilor şi a primelor de activare.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii, pentru demararea proiectului sunt folosite fonduri naţionale, apoi proiectul se va derula din fonduri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO