Politică

O veste bună sau o veste rea? Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va produce când România va avea preşedinţia Consiliului UE

O veste bună sau o veste rea? Ieşirea Marii Britanii...

Autor: Mediafax

21.10.2016, 17:47 92311

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că este foarte probabil ca Brexit-ul să se producă în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, o situaţie complicată, dar pe care o vom ''stăpâni''. 

Iohannis a fost întrebat dacă a discutat cu premierul britanic, Theresa May, şi despre Preşedinţia română a Consiliului, în contextul în care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea influenţa mandatului României.

''Nu, nu am discutat, dar faptul a stat în încăpere, fără să discutăm chestiunea. Este foarte probabil ca Brexit-ul propriu-zis să se producă în timpul mandatului României. Dacă facem un calcul simplu, notificarea pe articolul 50, sfârşitul lui martie 2017, perioada prevăzută de exit în tratat, 2 ani, ajungem în martie 2019. Da, suntem noi la Preşedinţie. Este, cu siguranţă, un lucru complicat, dar pe care îl vom stăpâni, împreună cu ceilalţi membri, evident'', a afirmat şeful statului.

Theresa May a participat joi la un dineu cu liderii Uniunii Europene. În cadrul acestuia, May a subliniat faptul că Marea Britanie consideră că face parte din UE până la ieşirea acesteia din Blocul comunitar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO