Politică

Oprescu: Spre sfârşitul lui 2015 ar trebui să nu mai fie străzi de pământ

Oprescu: Spre sfârşitul lui 2015 ar trebui să nu mai...

Autor: Andrei Dumitrescu

24.11.2013, 15:16 1277

Edilul a prezentat situaţia celor 24 de străzi de pământ din Cartierul Ghencea preluate de la Primăria Sectorului 5, care construise deja pe 13 dintre ele reţeaua de apă şi canal.

Lucrările pe aceste străzi au fost începute de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) la sfârşitul lunii iulie 2013, informează instituţia.

De atunci, 13 străzi au fost finalizate, fiind dotate cu sistem rutier, inclusiv trotuare. Pe încă cinci străzi a fost construită reţeaua de apă şi canalizare şi a fost turnat provizoriu asfalt, pentru a putea fi practicabile pe timpul iernii, urmând ca, de îndată ce vremea o va permite, să fie realizat şi sistemul rutier. Totodată, în primăvară vor începe lucrările şi pe restul străzilor.

Costul lucrărilor executate până în prezent este de 13 milioane de lei.

Primaria Municipiului Bucuresti a mai reabilitat peste 213 străzi care nu aveau apă şi canal, din 2008 până în prezent.

Potrivit PMB, la sfârşitul anului 2008, 23 la sută din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal, aproximativ 4,5 la sută din locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi. în cei cinci ani 2008 - 2013 reuşindu-se ca procentul străzilor de pământ, lipsite de apă şi canalizare, să scadă la 7 la sută.

Până în noiembrie anul acesta, au fost finalizate lucrările la reţelele de apă şi canal în mai multe cartiere vechi ale Capitalei, care aveau un grad de acoperire a acestor servicii de numai 45 - 50 la sută, şi anume Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti, Băneasa (Sectorul 1), Andronache, Ion Creanga (Sectorul 2), Olimpia (Sectorul 3), Progresului şi Apărătorii Patriei (Sectorul 4) şi cartierul
Giulesti Sârbi (Sectorul 6).

Aceste lucrări au presupus un total de investiţii de 338.366.271,4 lei cu TVA din partea PMB, ce au fost completate de cele făcute de Apa Nova în cadrul programului Bucur.

În cadrul programului de investiţii Bucur, demarat oficial în septembrie 2011, au fost finalizate în anul I şi II, lucrări în toate sectoarele municipiului Bucuresti pe un numar de aproximativ 110 străzi însumând 30 de kilometri de reţea publică de alimentare cu apă şi 42,5 kilometri de reţea publică de canalizare menajeră, fiind realizate nouă staţii de pompare ape uzate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO