Politică

Ordonanţa de majorare a salariilor aleşilor locali a fost promulgată de preşedintele Iohannis

Ordonanţa de majorare a salariilor aleşilor locali a...

Autor: Dana Stanila

23.05.2017, 11:33 176

Anterior, deputaţii votaseră şi un amendment la lege, prin care salariile aleşilor locali se majorează cu 30 la sută.

OUG 9/2017 prevede ca de la 1 ianuarie 2018 se suspendă o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate.

În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaţilor, PNL a propus amendamentul la OUG 9 prin care salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, au fost crescute cu 30% din bugetele locale începând cu data de 1 aprilie.

Liberalii au afirmat că primăriile pot creşte taxele şi impozitele pentru a putea plăti majorările salariale pentru primari.

Amendamentul a fost susţinut şi de USR.

"Aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale. De altfel, amendamentul mai operează timp de o lună de zile, după aceea intrând în vigoare legea salarizării unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decât sunt în prezent", declara ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, la finalul şedinţei comisiilor reunite de muncă şi buget care au adoptat cu amendamente OUG nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO