Politică

Parchetul General: Evaluarea de ansamblu, doar după finalizarea testelor în cazul Hexi Pharma

Parchetul General: Evaluarea de ansamblu, doar după...

Autor: Departamentul Social

24.08.2016, 15:32 84

Anunţul Parchetului General vine în contextul în care marţi au apărut rezultate conforme ale testelor de eficacitate în cazul Hexi Pharma.

"Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent sunt variate. Având în vedere că este în curs de efectuare o altă serie de teste de microbiologie, de eficacitate, în vederea verificării tuturor dezinfectanţilor ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situaţiei de fapt care să fie lămuritoare. (...) Pentru unele tipuri de teste de eficacitate care nu pot fi efectuate în România s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene", arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Procurorii mai transmit că soluţia ce va fi dispusă în dosar va avea în vedere atât rezultatele testelor şi probele administrate până în prezent, cât şi pe cele aflate în curs de derulare.

În cauză au fost efectuate deja o serie de acte procedurale precum audieri de persoane, ridicări de acte şi probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentraţiei substanţelor active, cât şi teste privind eficacitatea microbiologică, mai informează Parchetul General.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind "şi pozitive şi negative", urmând ca analize pe un alt lot de dezinfectanţi să fie făcute în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO