Politică

Partidele vin cu noi strategii la jumatatea campaniei electorale

25.05.2009, 19:33 23

Liderii PD-L s-au intalnit ieri dimineata in sedinta, ca dupa amiaza sa isi lanseze candidatii pe Bucuresti la alegerile europene, iar parlamentarii partidului urmau sa vorbeasca aseara si cu presedintele Traian Basescu despre candidatura la prezidentiale. Un program incarcat, asadar, cu doua saptamani inaintea alegerilor europene, pe care PD-L vrea sa le castige.

Organizatiile locale ale PD-L stau ca pe jar pana pe 7 iunie, pentru ca liderii de la centru le-au cerut presedintilor de organizatii judetene sa obtina un scor electoral cel putin la fel de bun ca acela de la alegerile parlamentare, altfel vor fi inlocuiti.
 
Amenintari cu sanctiuni la PD-L
"Sanctionarea filialelor nu este un lucru nou. PD-L a facut analize legate de performanta si la ultimele alegeri si am operat animite modificari, va amintesc cateva filiale unde s-a schimbat conducerea pentru o performanta sub asteptari", a declarat ieri vicepresedintele Gheorghe Flutur, unul din sefii de campanie ai partidului. El a spus ca, la momentul acesta, "toata lumea este constienta de responsabilitatea pe care o are" si s-a declarat optimist ca au inteles mesajul asta. "Am pus problema in mod constructiv si avem incredere in oamenii nostri ca inteleg mesajul sa faca un scor mai bun decat la alegerile din toamna", a mai spus Flutur.
Vicepresedintele PD-L a spus ca in Colegiul Director s-a facut o evaluare a ceea ce s-a intamplat in acest interval de campanie la PD-L. "Pentru noi, obiectivul principal este sa urmarim cum ajunge mesajul in teritoriu si cum se explica populatiei ceea ce face Guvernul in primul rand", a aratat Flutur, precizand ca s-a discutat si despre "participarea, in special in weekend-uri, a oamenilor, a retelei electorale", in campanie.
 
PNL lasa Europa sa munceasca pentru romani
Si liberalii si-au lansat ieri programul electoral pentru euroalegeri: "Europa liberala lucreaza pentru tine", un slogan care aminteste un slogan comercial vechi de 10 ani. "Am adoptat azi la Biroul Politic o platforma programatica pentru candidatii nostri la PE, practic mandatul politic foarte concret pe care noi il dam viitorilor nostri eurodeputati. E vorba de cinci directii principale de actiune: sprijinul de la nivel european pentru IMM-urile din Romania, sprijinul de la nivel european prin institutii si fonduri europene pentru sectorul agricol din Romania, sprijin pe toate caile pe care le ofera PE pentru romanii care se afla in granitele UE, pentru muncitorii romani si dreptul la munca al acestora in teritoriul UE", a sustinut Crin Antonescu, presedintele PNL.
Al patrulea punct al mandatului dat de partid viitorilor europarlamentari vizeaza "o politica inteleapta si eficienta in raport cu problema Republicii Moldova si cu proiectul de integrare al acesteia in UE", adaugand ca al cincilea "mandat precis" tine de "valori traditionale ale famililei liberale europene si ale UE in general, si anume drepturile si libertatile cetatenesti, dreptul la viata privata, drepturile civile in general", a mai spus liderul PNL.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO