Politică

Pentru prima dată Cioloş iese la atac: României i se refuză accesul la Schengen din motive politice total depăşite

Pentru prima dată Cioloş iese la atac: României i se...

Autor: Mediafax

29.08.2016, 10:37 52935

Premierul Dacian Cioloş a spus, luni, la reuniunea anuală a diplomaţiei, că României i se refuză accesul la spaţiul Schengen din motive politice "depăşite", în contextul în care el a vorbit despre criza cu care se confruntă statele europene în actualul context internaţional, în special migraţia. 

"României i se refuză accesul la Spaţiul Schengen pentru motive politice care mi se par total depăşite", a declarat Cioloş, în deschiderea reuniunii diplomaţiei.

Premierul a vorbit despre contextul european din ultimul an, marcat de migraţie, Brexit şi ameninţările teroriste, precizând că, din nefericire, cuvântul criza a devenit o banalitate în discursul european.

El a spus că răspunsul dat de liderii europeni în problema migraţiei a fost unul deficitar, iar faptul că nu au fost găsite cele mai bune soluţii a dus la pierderea unei părţi a coeziunii la nivel european, ceea ce a influenţat într-o măsură şi Brexit-ul.

Dacian Cioloş a invocat ameninţările teroriste cu care s-a confruntat UE în ultima perioadă, spunând că reacţiile au fost greoaie în luarea unor măsuri de combatere a acestui nou tip de ameninţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO