Politică

PNL a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose

PNL a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

17.11.2017, 12:21 133

”Ordonanţa care a răvăşit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri şi angajaţilor, atât din sectorul privat, cât şi din sectorul public, alături de înrăutaţirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat preşedintele PNL, Ludovic Orban, decizia de a depune moţiunea de cenzură.

Liberalii au luat, totodată, decizia de a constitui trei grupuri de lucru. Primul este un grup politic, format din Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, Iulian Popescu, liderul grupului de la Senat şi din prim-vicepreşedintele PNL Ilie Bolojan, mandatul său fiind de a purta discuţii cu toate grupurile parlamentare şi politice, mai puţin PSD, pentru a negocia şi pentru a obţine sprijin pentru moţiunea de cenzură.

Prima întâlnire a liderilor de grup liberali a avut loc marţi, cu conducerea USR, acest partid fiind cooptat la redactarea moţiunii.

PNL a reuşit să obţină şi susţinerea PMP, chiar dacă partidul condus de Traian Băsescu a criticat faptul că liberalii nu vin cu o alternativă la actualul guvern.

Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor nu a anunţat că va lua o decizie după ce vor analiza textul, iar UDMR a anunţat că nu va vota moţiunea, invocând deschis declaraţii ale lideri ai PNL percepute ca ostile faţă de minoritatea maghiară

Nici la discuţia cu deputaţii neafiliaţi nu s-a obţinut o promsiune fermă de susţinere din partea acestora, însă ulterior Daniel Constantin (Partidul Pro România) a anunţat că el va vota moţiunea. În schimb, cei din Pro România au asigurat PNL că vor susţine demersurile de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi au susţinut că aceeaşi procedură ar trebuie iniţiată şi la Senat, vizându-l pe Călin Popescu-Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO