Politică

PNL: Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea infractorilor, iar revocarea lui Kovesi nu este oportună

PNL: Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

22.02.2018, 20:15 66

„Este o seară tristă pentru justiţia din România. (...) Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea infractorilor în această seară. A preluat argumentele campaniei duse în ultima perioadă de persoane aflate în diferite stadii de acuzare şi în diferite stadii de judecată, a preluat argumentele acestor grupuri infracţionale şi retorica acestora (...)”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Ionel Dancă a afirmat că revocarea Laurei Codruţa Kovesi nu este oportună.

„Argumentele invocate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu se susţin. Revocarea procurorului şef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei nu este suficient pentru revocarea procurorului şef al DNA”, a spus Dancă.

PNLa sustinut că se impune demisia din funcţia a ministrului Justiţiei Tudorel Toader, a precizat Dancă.

„Se impune demisia din funcţie a ministrului Justiţiei care a dezonorat atât funcţia de ministru, cât şi cea de profesionist al dreptului”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionel Dancă a afirmat că OUG 13, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 şi dosarul Belina au fost instrumente de presiune exercitate de Liviu Dragnea pentru a-l aduce pe procurorul şef al DNA la ordinele sale.

„Refuzul procurorului şef de a asculta de ordinele lui Dragnea este un motiv serios pentru ministrul Justiţiei pentru a cere revocarea acestuia din funcţie. (...)”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, precizând că nu este obligatoriu ca o constatare a unui conflict constituţional să ducă la revocarea sau demitere şefului unei instituţii.

Dancă a afirmat că solicitarea de revocarea a şefei DNA s-a făcut la presiunea PSD-ALDE.

„Domnule Tudorel Toader, s-a văzut presiunea execitată de PSD şi membrii ALDE care strigau: <<Tudorele, nu se mai poate, fă ceva!>>”, a spus Dancă, spunându-i ministrului că „mai bine o lăsa cum era”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO