Politică

PNL va depune plângere penală împotriva lui Dragnea dacă acesta nu convoacă sesiunea extraordinară

PNL va depune plângere penală împotriva lui Dragnea...

Autor: Ionel Dancu

20.08.2018, 16:32 182

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea nu convoacă sesiunea extraordinară, cerută de aleşii PNL, USR şi PMP, atunci liberalii vor depune, miercuri, o plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu. 

„Noi am depus o solicitare, treime a deputaţilor au depus o solicitare. Am îndeplinit toate formalităţile legale prevăzute în Regulament. Preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să facă doar formalitatea convocării Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, lucru pe care nu l-a făcut. De ce? Pentru că nu a dorit dânsul, pur şi simplu. Şi asta, potrivit legii, conform Codului Penal, înseamnă abuz în serviciu. Acesta este motivul pentru care discutăm în momentul de faţă despre depunerea unei sesizări penale împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor care a săvârşit acest abuz. Este dreptul parlamentarilor, a unora dintre ei, să solicite această sesiune extraordinară şi nimeni sau nimic nu îi poate opri să facă acest lucru. Cel mai probabil conducerea grupului deputaţilor PNL va semna sau, mă rog, membrii grupului, pentru abuz în serviciu”, a afirmat videliderul grupului deputaţilor PNL, Dan Vîlceanu, luni pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX când vor face liberalii acest demers, Dan Vîlceanu a răspuns: ”Este în funcţie de ce va face domnul Dragnea. Dacă mâine (marţi- n.r.) dânsul convoacă sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, practic subiectul este acoperit, plângerea rămâne fără obiect. Şi din perioada pe care noi am indicat-o acolo, 20-24 august. Deci cel mai probabil plângerea se va depune după expirarea acestei perioade pe care noi am indicat-o ca fiind de sesiune extraordinară, între 20 şi 24 pentru a îi da posibilitatea să convoace, adică să renunţe la abuzul pe care îl face. În momentul de faţă hotărârea este luată. În condiţiile în care (Liviu Dragnea – n.r.) nu convoacă sesiunea extraordinară, miercuri depunem plângerea, la expirarea acestei perioade”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR şi PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaţilor sunt „diferite" sau „copiate". Deputatul PSD a explicat că „s-a constatat că unele semnături sunt diferite".

Aceasta a adăugat că a aflat de pe Facebook că unii deputaţi semnatari „nu aveau fizic cum să o facă".

„Săptămâna trecută, colegii mei de la cabinet, întâmplător, fiind pe reţelele de socializare, au constatat că uni colegi semnatari ai tabelului practic nu aveau fizic cum să o facă pentru că ori nu se aflau în ţară, asta mi-au spus ei uitându-se la Facebook", a precizat Carmen Mihălcescu.

Ea a mai spus că unele semnături au fost „copiate". „Unele semnături au fost copiate de pe un proiect de lege trecut, pe o iniţiativă legislativă, şi ulterior anexată solicitării", a conchis Mihălcescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a delegat, luni, atribuţiile, către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Ileana Mihălcescu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu numai că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a convocat sesiunea extraordinară cerută de Opoziţie, ci, "într-un gest suprem de laşitate" şi-a delegat atribuţiile către Carmen Mihălcescu, "soţia consilierului său, Horia Mihălcescu".

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO