Politică

Ponta: A doua rectificare bugetară va fi efectuată săptămâna viitoare. Este o rectificare pozitivă

Ponta: A doua rectificare bugetară va fi efectuată...

Autor: Departamentul Economic

22.09.2014, 12:35 395

El a precizat că rectificarea va fi efectuată şi pe baza discuţiilor avute în aceste zile cu experţii Comisiei Europene, la Bruxelles.

Premierul a asigurat totodată că toate fondurile aferente plăţii drepturilor de natură salarială sau pentru indemnizaţii sunt acoperite.

"Restul, vedem ce putem să sprijinim şi ce putem să dăm şi pentru sănătate, şi pentru dezvoltare locală", a adăugat Ponta.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR s-au aflat, săptămâna trecută, la Bruxelles pentru evaluarea acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării, pe agendă figurând şi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an.

Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc", au declarat atunci pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO