Politică

Ponta: Am vrut să fiu şi eu audiat în dosarul referendumului, Papici a zis că îl vrea doar pe Dragnea

Ponta: Am vrut să fiu şi eu audiat în dosarul...

Autor: Mihaela Gradinaru

19.10.2013, 13:31 232

Întrebat, sâmbătă, la Braşov, după Congresul TSD, dacă ştia că reclamaţia în dosarul "Fraudă la referendum" a fost făcută de un bărbat decedat, aşa cum a afirmat Liviu Dragnea, Ponta a răspuns că nu ştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe si pe mie domnul procuror, dar a zis că nu vrea, el pe Dragnea îl vrea", a spus Ponta.

El a menţionat că cererea pentru a fi audiat a făcut-o în calitate de premier şi de lider al PSD, precizând că poate pune la dispoziţia presei răspunsul primit de la procuror.

"O să vă dau răspunsul de la domnul Papici că eu nu am nicio legătură, că pe el îl interesează Dragnea", a mai spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Braşov, înainte de începerea Congresului TSD, că dosarul "Fraudă la referendum" în care este acuzat, "a pornit pe baza reclamaţiei unui mort".

Liviu Dragnea a fost întrebat, înainte de Congresul TSD, ce părere are despre faptul că procurorii vor să grăbească dosarul "Fraudă la referendum", vicepremierul spunând că încearcă să fie rezervat şi să îi lase pe procurori să îşi facă treaba, fiind un dosar "cu multe ciudăţenii".

"Practic dosarul a pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Adică, omul a murit în '91 sau prin '90, iar în 2012 mi-a făcut mie reclamaţie pentru că am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit în 2012 şi s-a întors înapoi", a spus Dragnea.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, va începe în 15 noiembrie, după ce instanţa supremă a admis cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit iniţial la 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO