Politică

Ponta:Dacă Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru post de premier

Ponta:Dacă Băsescu s-a apucat de strategii agricole...

Autor: Departamentul Politic

01.07.2013, 19:13 245

"Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura", a spus Ponta la Antena 3.

El a răspuns astfel în contextul în care moderatorul comenta faptul că şeful Guvernului efectuează un turneu asiatic în care caută investitori, iar preşedintele Traian Băsescu "s-a apucat să facă strategii agricole".

La inisstenţa moderatorului pe acest subiect, Ponta a precizat că nu vede posibilă o astfel de "rocadă", în care Băsescu să fie prim-ministru, iar el să devină preşedinte, explicând că îl susţine pe Antonescu pentru funcţia prezidenţială.

Preşedintele Băsescu a propus partidelor semnarea în septembrie, împreună cu organizaţiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2030, care să preia obiectivele raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, lansat, luni, în dezbatere publică.

Preşedintele a mai spus că "o ţară cu un asemenea potenţial agricol care nu îşi hrăneşte propria populaţie trebuie să îşi pună întrebări", iar responsabilitatea de a corecta politicile agricole este în primul rând a oamenilor politici.

El a arătat că trebuie "grijă" pentru ca acest document să nu rămână "îmbrăcat frumos în piele în biblioteca Preşedinţiei" şi să devină realitate.

În aprilie 2013, preşedintele Băsescu a reactivat Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Comisia a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO