Politică

Ponta:Declanşăm acţiune pentru înlocuirea lui Anastase de la şefia Camerei

Ponta:Declanşăm săptămâna viitoare acţiune pentru înlocuirea lui Anastase de la şefia Camerei

Autor: Mediafax

31.03.2012, 11:56 278

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Reşiţa, că începând de luni, opoziţia va avea majoritate la Senat, iar USL va declanşa o "acţiune" pentru înlocuirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, pentru a se dovedi, prin vot, dacă puterea mai are majoritate în acest for.

Preşedintele PSD a spus că începând de luni, nu doar de facto, ci şi de drept, opoziţia va avea majoritate în Senat.

El a spus că în Camera Deputaţilor, unde este haos şi unde cei de la putere nu au reuşit să se strângă în număr suficient nici pentru a vota în cazul deputatului Mihail Boldea, săptămâna viitoare va fi declanşată o acţiune "îndreptăţită şi corectă" de înlăturare din funcţie a Robertei Anastase.

El a mai spus că la vot se va vedea dacă mai există majoritate şi în Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD a mai spus că dacă în urma acestei acţiuni va rezulta că puterea nu mai are majoritate care să susţină Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, este foarte clar că trebuie cât mai repede să se intre într-o nouă "fază a situaţiei politice", în care un guvern, fie de uniune naţională, fie de tehnocraţi, cu spijinul şi de la USL, să organizeze cât mai rapid alegeri corecte.

Ponta a adăugat că, în aceste condiţii, după aceste alegeri, un Guvern USL cu majoritate clară se va ocupa de treburile ţării.

Liderul social-democrat a menţionat că în prezent, în opinia sa, ţara nu mai este guvernată.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că în cadrul USL a fost analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere ale Parlamentului, existând o strategie pentru demiterea Guvernului Ungureanu şi organizării "cât mai repede" a alegerilor, de către un "guvern nepolitic".

"În Cameră vom verifica eventuala majoritate a celor de la putere în urma unei acţiuni de înlocuire, revocare din funcţie pentru abateri repetate de la regulamentul Camerei Deputaţilor a preşedintelui Camerei, doamna Anastase. În momentul în care şi în Senat şi în Camera Deputaţilor practic Guvernul nu va avea nici formal majoritate, evident că va exista o altă situaţie politică. Am analizat-o în cadrul USL şi, pe măsură ce aceste lucruri se confirmă, nu doar la moţiunea de cenzură, ci este important şi ce facem după moţiune, există o strategie a USL pentru ca alegerile să fie organizate cât mai repede de un Guvern corect şi nepolitic", a declarat Ponta.

De asemenea, Ponta a reiterat că, începând de luni, odată cu înscrierea în PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi demisia din Senat a lui Radu F.Alexandru, votat membru al CNA, opoziţia va avea majoritate de un vot în Senat.

USL intenţionează să depună moţiunea de cenzură legată de hotărârea de guvern prin care la UMF Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară în data de 17 aprilie, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO