Politică

Ponta: Evaziunea fiscală în agricultură este, la un moment dat, un mijloc de supravieţuire

Ponta: Evaziunea fiscală în agricultură este, la un...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

08.10.2014, 12:40 664

Prezent la conferinţa naţională cu tema "Ferma de familie - nucleu al agriculturii durabile", Ponta a arătat că reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) la pâine, deşi cu un început dificil şi pierderi la încasări, s-a dovedit în cele din urmă o decizie corectă, deoarece, potrivit premierului, a condus la mai puţină evaziune fiscală şi chiar la venituri suplimentare la buget.

Prim-ministrul a adăugat ca reducerea TVA este baza de plecare pentru introducerea unei măsuri similare în cazul altor produse sau domenii în care evaziunea fiscală a ajuns "un mijloc de supravieţuire".

"Aceasta este baza de la care putem pleca petru reducerea TVA la alte produse: la produsele bio, la produsele de carne, la fructe şi legume, adică acolo unde evaziunea fiscală nu este doar efectul unei dorinţe de îmbogăţire, ci este, la un moment dat, un mijloc de supravieţuire, ceea ce cred că trebuie să îndreptăm în perioada imediat următoare", a spus Ponta.

El i-a felicitat pe fermieri deoarece, în ultimii ani, România a reuşit să exporte mai multe produse agricole decât a importat şi i-a asigurat că anul viitor, din orice calitate o va deţine, va fi alături de agricultura românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO