Politică

Ponta: Guvernul susţine în totalitate obiectivele despre care a vorbit Băsescu în Parlament

Ponta: Guvernul susţine în totalitate obiectivele despre care a vorbit Băsescu în Parlament

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Liviu Dadacus

12.03.2013, 16:39 802

"Preşedintele Băsescu a vorbit în Parlament despre obiective importante ale României, pe care Guvernul le susţine în totalitate. Vorbim de apartenenţa la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea în spaţiul Euro şi în spaţiul Schegen. Acestea sunt obictive fundamentale pe care Guvernul pe care-l conduc le susţine, le are în programul de guvernare", a spus Ponta.

El a acizat faptul că, în ciuda acestor lucruri, vor exista în continuare consilieri prezidenţiali sau analişti care, fie din prostie, fie din ticăloşie, vor vorbi despre cum se duce România înspre Rusia sau Kazahstan.

"E important să auziţi ce spune preşedintele ţării, ce spune prim-ministrul. Evident că asta nu înseamnă că nu o să citiţi în continuare tot felul de consilieri prezidenţiali sau analişti care, fie din prostie, fie din ticăloşie, vorbesc mereu de cum ne ducem noi nu ştiu unde, în Rusia, în Kazahstan sau mai ştiu eu unde", a spus Ponta.

Potrivit lui Ponta, obiectivele fundamentale ale României sunt foarte clare şi însuşite de preşedinte, de prim-ministru şi de Guvern.

"Tot ce ţine de Guvern ca să ne atingem aceste obiective fundamentale vom face. Sunt lucruri care nu ţin de România, în primul rând - nu de Guvern - care ţin de un anumit climat politic în ţări din UE şi acolo trebuie să muncim", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este "o datorie faţă de români".

"Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun", le-a pus Traian Băsescu parlamentarilor şi premierului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO