Politică

Ponta: În ultimul timp fac alegeri ciudate, precum cu UDMR

Ponta: În ultimul timp fac alegeri ciudate, precum cu UDMR

Autor: Alexandru Moise

18.12.2012, 15:08 1099

La începutul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Victor Ponta a spus, în glumă, că a pierdut din popularitate după ce, într-o emisiune televizată, a anunţat că actualul secretar de stat din Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina va rămâne pe această funcţie, deoarece este singurul în măsură să elaboreze şi să încheie un buget de stat.

"Am spus, în glumă, că bruma de popularitate pe care o mai aveam mi-am pierdut-o aseară, când i-am luat apărarea la televizor domnului Gherghina", a spus Ponta miniştrilor.

În acest context, premierul l-a întrebat pe ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, cine este "mai rău", UDMR sau Gheorghe Gherghina.

"În ultimul timp fac tot felul de alegeri ciudate, ba cu UDMR-ul, ba cu domnul Gherghina. Da, domnul Haşotti, cine e mai rău, UDMR-ul sau domnul Gherghina?", a întrebat premierul.

"Sincer? De faţă cu presa? Aveţi curaj să mă întrebaţi?", a replicat Haşotti.

"Nu, lăsaţi, îmi spuneţi în privat, vă rog, că eu ştiu răspunsul", a răspuns în cele din urmă Victor Ponta, râzând.

"Problema este că foarte mulţi colegi de cabinet m-au felicitat călduros!", a continuat Haşotti.

"Da, dar dacă nu v-am felicitat eu, tot degeaba!", a conchis Ponta, ministrul Haşotti dându-i dreptate.

În urmă cu o săptămână, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, a declarat, pentru MEDIAFAX că este ferm împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR.

Întrebat de ce este împotriva acestei alianţe, liberalul a răspuns: "Pentru că nu este cazul şi pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziţie".

Luni, premierul Ponta a anunţat, luni, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.

El a explicat că decizia de a nu coopta UDMR la guvernare este una politică, arătând că societatea şi o parte importantă din mass-media românească nu sunt încă pregătite pentru ceea ce el a considerat că trebuie să fie un proiect de reunificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO