Politică

Ponta întrebat dacă va demisiona ca Pal Schmitt pentru plagiat: Urmez modelul ungar doar când este în România

Ponta întrebat dacă va demisiona ca Pal Schmitt pentru plagiat: Urmez doar modelul ungar din România (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Politic

11.07.2012, 21:38 2463

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, la Bruxelles, de către un jurnalist maghiar dacă va demisiona în urma acuzaţiilor de plagiat, aşa cum a procedat recent preşedintele Ungariei, el răspunzând însă că urmează "modelul ungar" doar când acesta se manifestă în România.

"Urmez modelul ungar doar când este în România, pentru că, poate ştiţi, pentru suspendarea preşedintelui a votat şi UDMR", a spus Ponta.

El a precizat totodată că la acuzaţiile de plagiat va avea un răspuns "după criza politică".

Preşedintele Ungariei, Pal Schmitt, a demisionat în luna aprilie, după ce titlul său de doctor a fost retras pe fondul acuzaţiilor de plagiat.

Schmitt, în vârstă de 69 de ani, argumentase iniţial că acuzaţiile de plagiat care îl vizează nu au nicio legătură cu activitatea sa de preşedinte.

Premierul este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO