Politică

Ponta: România este cea mai stabilă şi predictibilă ţară din regiune. Este important ca o anumită linie de reforme structurale şi economice să fie continuată

Ponta: România este cea mai stabilă şi predictibilă...

Autor: Departamentul Economic

20.10.2014, 17:15 294

El a apreciat că România poate fi pentru celalte ţări din regiune un model de integrare europeană şi dezvoltare economică.

"Într-o regiune extrem de complicată şi frământată, într-o regiune cu foarte multe provocări, România este considerată în acest moment cea mai stabilă şi mai predictibilă ţară, cu un pontenţial foarte mare de dezvoltare. Rămâne doar ca noi, aici, acasă, să fim în stare să păstrăm această stabilitate, să păstrăm o anumită linie, atât de reforme economice, reforme structurale, cât şi de stabilitate, şi să fim pentru celelalte ţări din regiune, mă refer în primul rând la Moldova, Georgia, Ucraina, dar şi la Balcanii de Vest, Serbia şi celelalte ţări, să fim un model de integrare europeană şi de dezvoltare economică pe care acestea să le urmeze", a spus Ponta.

El a adăugat că aproape toţi partenerii europeni şi trans-atlantici ai României recunosc potenţialul de lider în regiune al ţării, dar ţine doar de România să nu rateze această oportunitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO