Politică

Ponta spune că Guvernul vrea să aibă o atitudine mai "business-friendly" cu mediul de afaceri

Ponta spune că Guvernul vrea să aibă o atitudine mai...

Autor: Departamentul Corespondenţi

10.11.2012, 16:33 472

"Ajutorul de stat este acordat în baza unor reguli stricte ale Comisiei Europene, dar în acest an, din fericire, cu o singură excepţie unde mai avem de lucrat, practic toate proiectele depuse au fost aprobate. Asta înseamnă, în anii următori, mai multe locuri de muncă şi un anumit mod de a trata mediul de afaceri. Am spus că vrem să fim mult mai «bussines-friendly» şi cred că ăsta e un mesaj pe care investitorii l-au recepţionat. În această perioadă în care în întreaga Europă, în întreaga lume, se dă o mare bătălie pentru investiţii şi pentru crearea de locuri de muncă. De fiecare dată când merg în judeţe, merg să vizitez o mare uzină, o mare investiţie, pentru că este important mesajul pe care Guvernul îl dă. Un mesaj de apreciere pentru investiţiile de succes şi pentru privatizările de succes", a declarat, sâmbătă, la Găeşti, Victor Ponta.

Premierul a mai spus că fiecare vizită pe care o face la companii are scopul de a afla problemele cu care se confruntă acestea.

"În fiecare vizită pe care o fac, încerc să vizitez o investiţie nu doar pentru a aprecia investiţia respectivă, ci şi pentru a afla problemele cu care se confruntă. Pentru că şi la Dacia şi la Ford şi la Petrom şi la Pirelli, conducătorii de acolo îmi spun că vor să investească, îmi spun că lucrurile merg bine, dar există întotdeauna şi bariere administrative, există încă probleme legislative nerezolvate şi partea de birocraţie. Şi atunci pentru mine este cea mai bună oportunitate de a discuta cu reprezentanţii lumii de afaceri problemele pe care le întâmpină şi pentru a îndrepta o parte din aceste probleme", a mai spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a vizitat, sâmbătă, fabrica de produse electrocasnice Arctic din oraşul Găeşti, judeţul Dâmboviţa, companie care aparţine grupului Arcelik din Turcia, care va beneficia de un ajutor de stat de peste 10 milioane de euro pentru dezvoltarea capacităţii de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO