Politică

Ponta: "Toată lumea a fost de acord cu Codul Fiscal, după aia s-au răzgândit"

Ponta: "Toată lumea a fost de acord cu Codul Fiscal,...

Autor: Ana Maria Lazăr

27.07.2015, 16:42 1022

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a spus înainte că nu este de acord cu Codul Fiscal, Ponta a spus: "nu, normal că nu. Credeţi că mi-a zis în secret şi nu v-am zis dumeavoastră? Nu, n-a zis nimeni că nu-i de acord, toată lumea a fost de acord cu Codul, după aia s-au răzgândit".

"E absolut normal să colaborăm cu preşedintele României, cu domnul Klaus Iohannis, să fac precizarea, nu cu domnul Mihalache", a adăugat Ponta.

Premierul a mai spus că a discutat "de multe ori" cu guvernatorul BNR înainte de votarea Codului Fiscal în Parlament.

"Eu cred că e foarte bine că se discută acum despre Codul Fiscal, după ce a fost aprobat. Ideal ar fi fost să se discute sau cei care aveau păreri negative să le spună înainte, dar având în vedere că Parlamentul le discută, e foarte bine", a declarat Ponta.

Referitor la propunerea PNL de organizare a unor consultări şi semnarea unui acord politic pe tema Codului Fiscal, premierul a spus: "am fost încântat să văd că doamna Gorghiu, în afară de a-mi cere demisia, mai ştie şi alte cuvinte în limba română. E foarte bine. Dialogul întotdeauna e foarte bun".

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul şedinţei PNL, că va adresa partidelor parlamentare, societăţii civile şi instituţiilor relevante, invitaţia să participe la consultări pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal şi Legea salarizării.

Consultările politice ar viza stabilitatea macroeconomică a României (Noul Cod fiscal, precum şi Lege salarizării), absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la spaţiul Schengen, dar şi pregătirea agendei pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, programată pentru anul 2019, PNL transmiţând liderilor partidelor o scrisoare deschisă în acest sens.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO