Politică

Premierul Dacian Cioloş: Am discutat pe tema reformării UE la cel mai înalt nivel cu Germania, Franţa şi Olanda

Premierul Dacian Cioloş: Am discutat pe tema reformării...

Autor: Mediafax

29.08.2016, 12:02 815

"Noi credem că se pot degaja reforme în funcţionarea şi în dinamica instituţiilor europene care să dea mai multă legitimitate deciziilor luate la nivel european şi mai multă coeziune politică într-o Europă cu 28 şi pe viitor cu 27 de state membre", a declarat premierul la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Cioloş a spus că România şi-a exprimat deja deschidere faţă de statele europene care au început procese de reflecţie internă.

"Am discutat bilateral la cel mai înalt nivel cu Germania, cu Franţa cu Olanda şi recent cu Polonia. Vom continua astfel de contacte şi vom oferi în mod pragmatic propuneri şi idei, dar în acelaşi timp noi vom pleda continuu pentru nevoia unui proces de reflecţie comun, coordonat, inclusiv care să nu creeze sau să adâncească falii între diferitele blocuri comunitare", a declarat el.

Premierul a mai spus, pe tema relaţiilor bilaterale cu ţările membre, că în România a fost înregistrată o dinamică favorabilă, o aprofundare şi o diversificare a cooperării cu Germania, unde se urmăreşte dezvoltarea cooperării cu landurile şi cu Franţa prin semnarea unei noi foi de parcurs a parteneriatului strategic. Referitor la Olanda, Cioloş a spus că s-a reluat dialogul politic la nivel de premier, după o pauză de zece ani, iar cu Italia şi Spania se urmăreşte o relaţia mai strânsă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO