Politică

Premierul Mihai Tudose vrea un guvern cu mai puţine ministere, Dragnea se împotriveşte

Premierul Mihai Tudose vrea un guvern cu mai puţine...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

04.01.2018, 13:59 861

Premierul Mihai Tudose a anunţat, în interiorul partidului, că doreşte restructurarea Guvernului. El a evitat, recent, să se poziţioneze în raport cu oportunitatea unui congres extraordinar al PSD, dar a afirmat că ”oricând o discuţie de tip doctrinar în partid este binevenită. Când va fi, cum va fi, când vom stabili că este necesar... vă vom anunţa”.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a poziţionat de partea premierului, susţinând că este nevoie de o restructurare a Guvernului, care ar urma să aibă 16-17 ministere. Mai mult, Bădălău a spus că ar fi oportună organizarea un congres al social-democraţilor.

”A existat o discuţie, o declaraţie publică a domnului preşedinte Dragnea, în care a spus că ne propunem o restructurare a ministerelor. (...) Reorganizarea guvernului asta şi înseamnă (comasarea ministerelor - n.r.). Am mai auzit povestea asta că reorganizezi să-l măreşti. Nu, reorganizezi pentru a-l micşora. Probabil Ministerul Apelor va fi comasat la Mediu, aşa cum a fost foarte mult timp”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

El a mai spus că decizia de comasare va fi luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Preşedintele executiv al PSD a reamintit de ultimul interviu acordat de Liviu Dragnea.

„Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvernului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului, dacă da sau nu. (…) Şi am avut o discuţie cu primul-ministru, cu domnul preşedinte Tăriceanu în ianuarie să începem să discutăm dacă se impune, repet, să vedem dacă e necesar sau nu. În ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă”, a spus Dragnea la România Tv.

Totuşi, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook că nominalizarea pentru noul ministru al Apelor şi Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare, după ce Doina Pană şi-a anunţat demisia.

"Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare", a anunţat pe Facebook, Liviu Dragnea.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu a exclus o retructurare a ministerelor, susţinând că o comasare a ministerelor nu este oportună.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO