Politică

Premierul Ponta: Nu spun "Nu" unei candidaturi la prezidenţiale

Premierul Ponta: Nu spun "Nu" unei candidaturi la...

Autor: Alina Novaceanu

26.04.2014, 18:04 158

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la RTV, că după 25 mai se va lua decizia privind candidatul la prezidenţiale, arătând că el nu va spune «Nu» unei astfel de candidaturi şi nu va face paşi înapoi.

"Împreună cei din această alianţă şi din USL vom decide cine este acel candidat care îndeplineşte aşteptările românilor şi dacă decizia va fi că sunt eu, nu am nicio ezitare în acest sens", a spus Ponta la RTV.

Întrebat dacă va fi luată după 25 mai, Ponta a spus că acestă decizie va fi luată după 25 mai. "În ceea ce mă priveşte, eu nu voi spune «Nu» şi nu voi face un pas înapoi".

Ulterior, el a mai făcut, după lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC,declaraţii pe acest subiect: "Eu cred că au înţeles foarte bine colegii mei, că le-am spus încă o dată de ce în 2004 şi în 2009 am spus că Traian Băsescu nu este bun ca preşedinte pentru România. Am spus că de data aceasta, sigur vom câştiga, cu condiţia să avem un candidat total diferit şi un candidat care să nu fie preşedintele PSD, PNL, PDL, iu preşedintele României. Am spus că decizia o vom lua împreună, indiferent de poziţia care îmi revine în această echipă, eu voi spune «Da»".

Premierul a ţinut să precizeze că va candida dacă vor fi cu toţii de acord că este cea mai bună soluţie. "O să luăm această decizie împreună, după 25 mai. Important este că pe 25 mai (..) va fi şi un vot pe care românii îl vor da, ca o notă, bună sau rea, vom vedea, pentru modul în care am acţionat în ultimii trei ani", a mai declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO