Politică

Premierul României, Dacian Cioloş: ANAF a încasat în primele opt luni 132,4 miliarde de lei, cu 1,2% mai mult decât anul trecut

Premierul României, Dacian Cioloş: ANAF a încasat în...

Autor: Mediafax

19.09.2016, 16:05 223

''În primele opt luni ale anului 2016 încasările ANAF la bugetul statului au ajuns la 132,4 miliarde de lei. Nivelul de colectare a veniturilor a crescut cu 1,6 miliarde lei faţă de perioada similar a anului trecut, o creştere cu 1,2%, în condiţiile măsurilor de relaxare fiscală, în primul rând a reducerii cotelor de impunere a TVA'', a informat Dacian Cioloş.

El a subliniat că datoria publică a României se situează la un nivel sustenabil, de 38,2%, mult sub nivelul maxim admis de Tratatul de la Maastricht – de 60%, iar datoria guvernamentală estimată pentru 2016 este 39,1%.

''Deficitul bugetar după primele şapte luni ale anului este în continuare la o valoare redusă de 0,23% din PIB sau de 1,73 miliarde lei, dar acest deficit va creşte pe măsură ce vor creşte şi cheltuielile, mai ales cu investiţiile, spre sfârşitul acestui an. Oricum, nivelul deficitului bugetar prognozat rămâne (...) sub 3%, pe care ni l-am asumat şi prin buget'', a adăugat premierul.

El a mai spus că situaţia economică a ţării este ''una stabilă, cu un buget care îşi urmează cursul planificat la începutul anului şi care a permis aplicarea obiectivelor prevăzute în programul de guvernare''.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO