Politică

Premierul Sorin Grindeanu: Am avut excedent pe primele două luni ale anului 2017

Premierul Sorin Grindeanu: Am avut excedent pe primele...

Autor: Gabriel Pecheanu

30.03.2017, 19:46 161

"În luna februarie a anului 2017 totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a fost cu aproximativ 900 de milioane de lei mai mare decât în luna februarie a anului 2016, adică cu 6,7%. De asemenea, datele pe care le avem aproape la zi pentru luna martie arată că trendul se menţine şi aşa cum ştiţi, pe primele două luni ale anului 2017 şi cum s-a mai anunţat de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, nu a fost vorba deloc de ceea ce spuneau mulţi, anume de deficit, de depăşire şi de toate lucrurile pe care dumneavoastră le ştiţi - am avut excedent pe primele două luni ale anului 2017", a declarat premierul Grindeanu.

El a fost întreb at şi despre datele potrivit cărora veniturile pe primele două luni ale lui 2017 au fost mai scăzute cu 1,4% faţă de perioada similară a anului 2016.

"S-au adus foarte multe venituri la bugetul de stat şi prin plata anumitor lucruri care ţineau de fonduri europene. Din păcate, noi nu am avut ce să facem pe acest subiect, anul trecut nu prea s-au întâmplat lucruri în acest domeniu, dar ianuarie, din ceea ce spun finanţiştii, ianuarie 2016 a fost o lună greu de repetat în istoria fiscală din România. Ceea ce-mi doresc, şi va face public domnul Viorel Ştefan, este ca în primul trimestru, atunci când veţi avea toate datele, să stea mai bine, şi sunt optimist, din ceea ce ştim astăzi, că aşa stau lucrurile, la sfârşitul primului trimestru, mai bine, mult mai bine decât în primul trimestru al anului 2016. Aşa că temerile dumneavoastră, eu cred că o să fie spulberate", a mai spus premierul Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO