Politică

Premierul Sorin Grindeanu: În materie de fonduri europene, încercăm să recuperăm ceea ce "nu s-a făcut anul trecut"

Premierul Sorin Grindeanu: În materie de fonduri...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.03.2017, 12:13 240

”Mă gândesc că domnul preşedinte Iohannis a avut asemenea întâlniri şi cu guvernul trecut. Noi încercăm acum să recuperăm ceea ce nu s-a făcut anul trecut. Am avut întâlniri cu preşedintele Iohannis pe buget, chiar mai multe, vreo trei au fost, unde am spus ceea ce vedem noi ca proiecţie pentru anul 2017 din perspectiva fondurilor europene. Nu am primit vreo solicitare din acest punct de vedere. O să vedem”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai spus că nu are "barometrul stării" preşedintelui Klaus Iohannis pentru a şti dacă acesta este îngrijorat cu privire la absorbţia fondurilor europene.

"Eu mă gândesc că au existat îngrijorări vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Eu nu am barometrul stării domnlui preşedinte. Noi ne-am propus foarte mult faţă de ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Tocmai de aceea am acest plan de a urmări progresul pe care îl facem, din punctul de vedere al fondurilor europene, un domeniu pe care ne axăm foarte mult. Până la sfârşitul lunii vor fi lansate patru noi ghiduri. Au fost trimise spre auditare zilele trecute documentaţia pentru trei autorităţui de management. În aprilie vor fi lansate alte ghiduri. Deci sunt progrese pe care le facem, având în vedere situaţia de unde am pornit. Progresele chiar sunt vizibile şi trebuie să continuăm", a mai spus Grindeanu.

Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă că va discuta cu guvernul despre fondurile europene, în următoarele săptămâni, afirmând că, la început, Sorin Grindeanu s-a ocupat de ordonanţele 13 şi 14.

"Am de gând să discut aceste chestiuni cu guvernul în săptămânile următoare. Nu am vrut să mă grăbesc foarte, foarte tare, fiindcă la început guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, vă amintiţi, Ordonanţa 13, 14 şi aşa mai departe. Pe urmă, au început uşor, uşor să lucreze ceva şi da, am de gând să invit pe prim-ministru, cu cine doreşte domnia sa, la o discuţie pe absorbţia fondurilor europene. Cred că aici, dacă vrem să contăm în 2019, când avem Preşedinţia Consiliului Uniunii, chiar trebuie să ne facem temele mult mai bine", a spus Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO