Politică

Premierul Sorin Grindeanu: Rămânem aliaţi cu Marea Britanie, dar prioritatea este să apărăm drepturile românilor

Premierul Sorin Grindeanu: Rămânem aliaţi cu Marea...

Autor: Gabriel Pecheanu

25.04.2017, 17:14 75

”Am hotărât să convoc astăzi (marţi - n.r.) prima reuniunea a Comitetul interministerial pentru Brexit. După cum ştiţi, la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni şi aliaţi cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care ţara îl va avea - în afara sau în interiorul UE, un mesaj important pe care ţin să-l dau la începutul acestei întâlniri”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a punctat, însă, şi prioritatea autorităţilor de la Bucureşti.

”Prioritatea noastră numărul unu este ca acest proces să aibă un impact cât mai mic asupra românilor care trăiesc, muncesc sau învaţă în Marea Britanie, pentru că drepturile lor trebuie a fi protejate, iar negocierile în acest sens trebuie duse în echipă cu cei de la Comisia Europeană”, a adăugat Grindeanu.

Premierul a reamintit şi cele două direcţii pe care România trebuie să le urmărească în cadrul negocieri lor pentru Brexit - păstrarea alocărilor bugetare aferente politicii de coeziune şi politicile agricole comune pe exerciţiul bugetar 2014-2020, precum şi consolidarea cooperării UK- Uniunea Europeană post Brexit în domeniul securităţii şi al relaţiilor externe.

Înainte de a începe reuniunea Comitetului interministerial pentru Brexit, premierul Sorin Grindeanu a avut o scurtă discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO