Politică

Premierul Sorin Grindeanu: Trebuie să ieşim din acest cerc vicios, dat de neputinţa de a exploata resursele naturale

Premierul Sorin Grindeanu: Trebuie să ieşim din acest...

Autor: Petriana Condrut, Liviu Dadacus

12.05.2017, 19:28 157

”Este cea mai importantă descoperire în anii de după Revoluţie. Dacă vorbim doar despre asta, ar asigura independenţa energetică 2-3 ani. Doresc să încurajăm, mai ales că vorbim despre o companiei 100% românească. Trebuie să ieşim din acest cerc vicios, dat de neputinţa noastră de a exploata resursele naturale. Doar am spus că avem o ţară bogată care, atunci când vine vorba de a exploata bogăţiile, nu am ştiut să le exploatăm în folosul cetăţenilor. Sper ca mesajul să fie unul important pentru industrie”, a declarat, vineri, la Buzău, premierul Sorin Grindeanu.

Zăcământul din localitatea Caragele, din judeţul Buzău, este considerat cel mai mare zăcământ de gaze naturale descoperit în ultimii 30 de ani.

Potrivit datelor oficiale, a fost pus în evidenţă prin foraj în anul 2000 şi a intrat în producţie din 2004, iar în prezent produce 500.000 de mc pe zi. Programul de lucrări 2017 include forajul a şase sonde, iar valoarea investiţiei este de circa 40 de milioane de euro, dintre care trei sonde sunt deja în foraj.

Alături de premierul Sorin Grindeanu şi de ministrul Energiei, Toma Petcu, la eveniment au fost prezenţi şi preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO