Politică

Premierul ungar Viktor Orban propune crearea unei armate europene

Premierul ungar Viktor Orban propune crearea unei armate...

Autor: Mircea Olteanu

26.08.2016, 16:06 134

Cu ocazia unei conferinţe de presă organizată înaintea Summitului Grupului Visegrad (V4) de la Varşovia, premierul ungar a prezentat o serie de propuneri referitoare la viitorul politicilor UE privind economia, securitatea şi sistemul instituţional.

Premierul de la Budapesta a declarat că securitatea ar trebui să devină o prioritatea în cadrul Blocului comunitar.

De asemenea, liderul ungar a mai propus ca instituţii precum Consiliul European şi Comisia Europeană ar trebuie să se întoarcă la îndeplinirea "rolurilor originale".

Orban a adăugat că UE ar trebuie să urmeze politicile "deja testate", cum ar fi politica agricolă sau cea de coeziune, însă migraţia şi chestiunile sociale nu ar trebui să fie gestionate la nivel european.

Blocul Comunitar a eşuat să reacţioneze la provocările în planul politicii externe, cum ar fi conflictul din Ucraina, migraţia sau terorismul, potrivit premierului ungar.

Pe lângă premierii din Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia, la summitul V4 urmează să participe şi cancelarul german Angela Merkel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO