Politică

Premierul Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis trebuie să citească cu foarte multă atenţie raportul ministrului Justiţiei

Premierul Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis trebuie să...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

25.02.2018, 21:12 124

"Cred că nu trebuie să vorbim despre un conflict, trebuie să vorbim despre respectarea legii şi legea trebuie să fie aceeaşi pentru toată lumea. (...) Eu am ascultat raportul întocmit de domnul ministru Tudorel Toader, am şi citit, nu sunt jurist, dar am văzut că este foarte argumentat. Ştiu că acum va merge spre CSM pentru un aviz consultativ şi pe urmă se va duce către domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu cred că, aici, dincolo de persoană trebuie să fie luată măsura care să se încadreze din punct de vedere juridic şi să respecte Constituţia", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că "trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei".

"(...) dincolo de a ne poziţiona, de-o parte sau de alta, lucru anormal, eu cred că toţi trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei. Şi nu trebuie să lăsăm un lucru de normalitate să dividă societatea. Cred că trebuie să vedem ceea ce se spune în raport, vedem o argumentare foarte bună, şi cred că trebuie să ne încadrăm în ceea ce prevede justiţia", a adăugat Dăncilă.

Solicitată să precizeze dacă respectarea Constituţiei presupune acceptarea propunerii de revocare înaintată de ministrul Justiţiei, Dăncilă a afirmat că nu îşi permite să îi dea sfaturi preşedintelui Klaus Iohannis.

"Nu-mi permit să-i dau sfaturi domnului preşedinte Klaus Iohannis, nici nu-mi doresc acest lucru pentru că întotdeauna am spus că nu trebuie, nimeni, să interfereze cu justiţia, cu atât mai puţin prim-ministrul", a spus Dăncilă.

Premierul a afirmat că preşedintele Iohannis trebuie să citească cu atenţie raportul ministrului Justiţiei.

"Cred că domnul Klaus Iohannis trebuie să citească cu foarte multă atenţie acest raport, toate privirile, acum, sunt îndreptate către domnia sa, şi că în urma citirii acestui raport trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea în România este sfântă şi trebuie respectată de toată lumea", a adăugat premierul.

Premierul a subliniat că "legea trebuie respectată de toată lumea" şi că "o persoană nu reprezintă o instituţie".

"Legea trebuie avută în prim-plan şi trebuie respectată de toată lumea. Eu consider că atunci când vorbim de lege nu contează că te adresezi unui om de rând, că te adresezi unui om important în stat. Ea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toţi. De asemenea, nu cred că este normal să identificăm o persoană cu o instituţie. O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă. Şi cred că acum, ce este important, nu este numai ce spune o persoană sau alta, cu o funcţie mai mare sau mai mică în stat, important este să nu zdruncinăm încrederea în justiţie", a spus Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO