Politică

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: Graţierea şi aministia, consecinţe revoltătoare; vinovaţii de la Colectiv ar putea scăpa

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: Graţierea...

Autor: Cătălina Mănoiu

18.01.2017, 13:30 76

"În timp ce domnul Dragnea pleacă în SUA, guvernul Grindeanu-Dragnea era pregătit să emită ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru modificarea legislaţiei penale. Atragem atenţia guvernării Dragnea că o lege a amnistiei şi graţierii dată pe furiş ar fi un abuz de încredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate şi nu decizii pentru scăparea infractorilor", a declarat preşedintele interimat al PNL Raluca Turcan.

PNL a cerut "guvernării Dragnea" să nu guverneze cu prioritate pentru cei din PSD cu probleme penale, ci "pentru cei mulţi, pentru oamenii cinstiţi" din ţară, a spus Turcan.

"Decizia de emitere a unor ordonanţe de urgenţă ar avea multe consecinţe revoltătoare pentru cetăţenii români, de exemplu ar scăpa şi vinovaţii de la Colectiv", a adăugat Turcan

Raluca Turcan a afirmat că pentru rezolvarea situaţiei "inumane" din penitenciare trebuie alocate fonduri mai mari şi construite noi penitenciare.

Preşedintele PNL a precizat că informaţiile cu privire la intenţia guvernului de a emite OUG privind graţierea şi amnistia au venit iniţial de la membri PSD.

"Ştim că acest proiect era pregătit. Este doar o chestiune de timp, pare deja o decizie luată, îmbrăcată public în diferite variante, de a veni pentru salvarea penalilor cu o lege privind graţierea şi modificarea Codului penale", a spus liderul PNL.

PNL nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, a mai spus Turcan.

Întrebată dacă PNL se va opune categoric oricărei forme a legii privind graţierea, Turcan a afirmat că liberalii nu vor "deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor”

"PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinşi că, în momentul de faţă, în penitenciare există încălcări ale drepturilor omului şi există condiţii inumane, însă de aici şi până la salvarea corupţilor este o mare diferenţă. PNL nu va deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor, pentru scăparea oamenilor care au făcut rău prin fapte de corupţie românilor", a răspuns Raluca Turcan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO