Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Campania electorală, cam liniştită; trebuie evaluat dacă e bine gândită legea electorală

Preşedintele Klaus Iohannis: Campania electorală, cam...

Autor: Liviu Dadacus

08.12.2016, 11:17 127

"Campania la final mi se pare ca şi la început, cam liniştită", a spus Iohannis.

Întrebat dacă Legea electorală este de vină pentru acest aspect, Iohannis a precizat: "Cu siguranţă trebuie să evaluăm dacă e bine gândită legea electorală. Poate şi de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată. Dar asta este treaba următorului Parlament".

Şefului statului şi-a exprimat speranţa că românii vor ieşi la vot, chiar dacă această campanie electorală a fost una "liniştită".

"Dacă partidele n-au reuşit (să scoată oamenii la vot, n.red.) poate dumneavoastră, jurnaliştii şi cu mine, tot reuşim să-i mişcăm pe oameni ca să meargă la vot (...) Poate provoc eu acea emoţie (pentru a scoate oamenii la vot, n. red.), de exemplu, adresându-mă românilor. Este foarte important ca oamenii simpli să vadă că preşedintele vrea să se meargă la vot. Cred că acesta este rolul meu în această campanie şi, de aceea, repet: Mergeţi la vot!", a spus Iohannis.

Întrebat dacă s-a hotărât, în momentul de faţă, asupra votului său şi dacă există un partid care l-a convins să-i dea votul, Iohannis a spus: "Da, este un partid de care sunt convins".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO