Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Doamnele ministru trebuiau să demisioneze, în varianta optimală, sau să fie retrase

Preşedintele Klaus Iohannis: Doamnele ministru trebuiau...

Autor: Dana Stanila

26.09.2017, 19:59 99

”Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept, persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimală, să demisioneze. A doua variantă democratică, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că nu se autopronunţă, fiind treaba judecătorilor să stabilească vinovăţia.

”Nu mă antepronunţ prin această afirmaţie şi nu cunosc detaliile din dosar şi nu este treaba mea. Îmi doresc foarte mult să avem un guvern care nu este supus unor suspiciuni, un guvern care acţionează pentru România şi pentru români. Nu ştiu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate. Nici nu e treaba mea şi nu este nici treaba PSD să stabilească acest lucru. Vinovăţia se stabileşte de către judecători”, a mai spus Iohannis.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că toţi membrii BPN al PSD au cerut ca vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, să nu demisioneze, arătând că aceştia şi-au argumentat poziţiile în cadrul şedinţei.

„Despre situaţia celor două doamne ministru, au prezentat pe scurt o informare despre cele două acte normative şi, fără excepţie, colegii din BPN şi domnul Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunţând mai multe motive”, a spus Dragnea, în conferinţa de presă de după BPN.

El a arătat că în primul rând s-a discutat despre poziţiile în care se află cei doi miniştri, respectiv Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene, apreciindu-se că acestea sunt poziţii cheie în Guvern, iar obiectivele asumate de cei di miniştri sunt serioase şi strategice pentru statul român. Potrivit lui Dragnea, alte motive care au stat la baza susţinerii celor doi miniştri au ţinut de natura actelor normative care se referă la un transfer al unui imobil din domeniul public al statului în domeniul public al unei autorităţi locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO