Politică

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, după incendiul din Bamboo: Vinovăţia e a unei părţi a statului român

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, după incendiul din...

Autor: Departamentul Politic

21.01.2017, 12:07 320

''Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovăţia e a unei părţi a statului român, fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei. Instituţiile româneşti, multe din ele, au moduri de funcţionare anacronice, se pun în mişcare doar după o nenorocire sau după ce presa sesizează un derapaj'', a comentat liderul PNL pe Facebook sâmbătă.

Ea a subliniat că primul instinct al statului după Colectiv a fost ''strict o abordare de imagine - un val de controale şi blocarea autorizaţiilor''.

''O parte a statului e complice, iar o altă parte a statului, prin medici şi pompieri, salvează, atunci când poate şi când nu e prea târziu. Modernizarea sistemului public, în sensul eficientizării lui, trebuie sa fie o prioritate a oricărui guvern. E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă şi că unele instituţii doar constată şi nu fac ce trebuie să împiedice ca o asemenea nenorocire să mai fie vreodată posibilă în România'', a concluzionat Turcan.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a anunţat că Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, clubul fiind amendat de cinci ori în ultimii doi ani.

Primăria Sectorului 2 a susţinut că localul nu avea autorizaţie de funcţionare. Avocatul clubului spune însă că localul funcţiona legal.

''În mod sigur va trebui să ne aplecăm cu seriozitate asupra acestui aspect (n.r autorizaţii de funcţionare) pentru că avem o hotărâre de guvern care instituie un termen, iunie 2017, până când îşi pot obţine autorizaţia. Prioritatea pentru noi a fost să salvăm vieţi. Până în acest moment nu am găsit nicio persoană decedată. Se vor face analize serioase şi asupra prevederilor legale. S-a constatat că ISU s-a dus şi a făcut periodic multe controale şi după Colectiv s-au dat amenzi, s-au făcut verificări. Există o prevedere care spune că funcţionează pe propria răspundere. S-a întocmit dosar penal", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO