Politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Instituţiile europene trebuie să fie mai grijulii cu statele membre ale UE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Instituţiile europene...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

05.03.2018, 13:38 101

”Fiecare votează potrivit conştiinţei. Era o decizie foarte grea. Fiecare a cântarit-o foarte bine”, a declarat Liviu Dragnera, întrebat dacă europarlamentarii PSD au votat împotriva sancţionării Poloniei ca urmare a unei decizii de partid.

El a mai spus, însă, că instituţiile europene ”trebuie să fie mai grijulii cu statele membre ale Uniunii Europene”, deoarece pedepse aplicate unor state membre nu ajută coeziunea.

”Eu am un punct de vedere conturat destul de bine în această privinţă – se vorbeşte de foarte mult timp şi vedem că au apărut discuţii în UE, se vorbeşte de un risc de a scădea coeziunea în cadrul UE. În astfel de situaţii cred că instituţiile europene trebuie să fie mai grijulii cu statele membre, mai atente cu statele membre, pentru că, până la urmă, cei mai importanţi sunt cetăţenii europeni, care trebuie să simtă că instituţiile europene lucrează pentru ei. Măsuri, pedepse aplicate unor state membre nu cred că ajută coeziunea. Eu îmi doresc ca Uniunea Europeană să fie mai puternică, mai coezivă şi mai performantă şi să înceapă să aibă o componentă social mult mai importantă şi să înceapă să înţeleagă că orice pachet de politici publice naţionale sau europene trebuie sa aibă în centru cetăţeanul”, a mai spus preşedintele PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO