Politică

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Guvernul să găsească metode pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Guvernul să...

Autor: Mediafax

25.09.2016, 15:45 90

Şeful statului a afirmat că partea pozitivă e că nu s-a întâmplat nimic grav.

„Recunosc că n-am simţit nimic, dar am aflat imediat. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav“, a declarat Iohannis.

Preşedintele României a îndemnat Guvernul să găsească metode pentru a-i ajuta concret pe românii care vor să-şi consolideze imobilele a căror structură ar putea fi afectat de un seism de proporţii.

„֧Este foarte important să facă paşi puţini mai concreţi în direcţia consolidării acestor clădiri. Există şi bulina roşie, există şi o discuţie în spaţiul public destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar“, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care l-a convocat pentru marţi, arătând că „nu sunt lucruri senzaţionale“.

„Asta o să dăm publicităţii, mâine, dar sunt lucruri absolut uzuale. Este şedinţa aferentă Trimestrului III, nu sunt lucruri senzaţionale“, a mai spus Iohannis.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, sâmbătă, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.

"Cutremurul s-a produs la ora 2.11, a avut o magnitudine de 5,3, adâncimea a fost de 91,6 kilometri, situat în zona seismogenă Vrancea, cutremure intermediare. Cutremurul nu a produs pagube, este considerat un cutremur de o magnitudine moderată, a fot resimţit la nivelul întregii zone estice şi sud-estice a României, inclusiv a ajuns până la Chişinău şi Cernăuţi precum şi în sud, în Bulgaria, în zona Varna-Burgas. A existat o singură replică de 2,7, la ora 2.48", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineaţă în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, după ce estimarea iniţială fusese de 6 şi apoi de 5,6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO