Politică

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat

Băsescu,reprezentanţilor puterii, în Parlament: Faceţi o zdruncinare puternică a statului de drept

Autor: Mediafax

06.07.2012, 17:37 1724

Suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu a fost aprobată cu 256 de voturi "pentru", conform rezultatelor anunţate, vineri seară, în plenul reunit.

Conform anunţului, au fost exprimate 372 voturi exprimate, două voturi au fost anulate, 256 de voturi au fost "pentru", iar 114 au fost "împotrivă".

Pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui erau necesare 217 voturi favorabile.



Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat, vineri, în plenul Parlamentului, reprezentanţilor USL, întrebând: "Aţi văzut un dictator care să dea opoziţiei funcţia de premier?", el adăugând: "E, dacă nu aţi văzut, mai căutaţi dictatori".

Şeful statului a mai întrebat reprezentanţii puterii dacă au văzut un dictator care să numească în fruntea celui mai important serviciu de informaţii un reprezentant al opoziţiei.

De asemenea, Băsescu a mai întrebat dacă cei de la putere au mai văzut un dictator care să numească şef la Serviciul de Informaţi Externe un reprezentant al opoziţiei.

"E, dacă nu aţi văzut, mai căutaţi dictatori", a spus Băsescu.



Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor puterii, în Parlament, că de două săptămâni nu fac decât "o zdruncinare puternică a statului de drept pentru a-l pune la dispoziţia USL".

El i-a acuzat pe parlamentarii USL că au înlocuit Avocatul Poporului pentru a putea da Ordonanţe neconstituţionale.

"Aţi înlocuit Avocatul Poporului ca să daţi Ordonanţe neconstituţionale", a spus Băsescu.

El i-a acuzat pe cei de la putere că de două săptămâni se ocupă cu zdruncinarea statului de drept, pentru a-l pune la dispoziţia USL.

"Sunt lucruri mai importante decât scopurile politice", a mai spus Băsescu.

Citiţi şi:

► Băsescu, USL: L-aţi salvat pe Voiculescu, nu ştiu dacă o mai puteţi face dacă nu controlaţi justiţia

► Băsescu: Justiţia funcţionează, asta sperie infractorii din politică sau cu legături în politică



Băsescu: Mă bucur că CC nu constată nicio abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în plen că a luat notă de avizul CC şi că s-a bucurat constatând că în acesta Curtea nu constată nicio abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea, aşa cum ea este prezentată în articolul 95 din Constituţia României".

"Am luat notă de avizul Curţii Constituţionale şi m-am bucurat constatând că în acest aviz Curtea Constituţională nu constată nicio abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea aşa cum ea este prezentată în articolul 95 din Constituţia României", a spus Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO