Politică

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Când preşedintele făcea declaraţii la Berlin, în România s-a produs o isterie anti-maghiară

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Când preşedintele...

Autor: Dana Stanila

26.06.2017, 19:14 115

”N-am negociat autonomie pe criterii etnice. În legea minorităţilor nu există nicio autonomie pe criterii etnice. Putem vorbi de democraţie participativă, să participăm noi, minorităţile etnice, la luarea de decizii, dar nu noi singuri. (...) Să nu fie luate decizii nici în învăţământ, nici în instituţiile locale fără acordul nostru. I-am spus acest lucru domnului preşedinte”, a spus Kelemen Hunor.

Hunor a declarat că, în timp ce preşedintele transmitea, aflat în vizită la Berlin, că nu trebuie să fie negociate criterii etnice, în România s-a produs o ”isterie naţională anti-maghiară”.

”Când domnul preşedinte făcea declaraţii la Berlin, în România minorităţile naţionale sunt tratate cum sunt tratate. În aceeaşi perioadă, în România s-a produs o isterie naţională anti-maghiară”, a mai spus Hunor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO