Politică

Preşedintele USR Cluj, Elek Levente, ar trebui să preia preşedinţia USR,după demisia lui Nicuşor Dan

Preşedintele USR Cluj, Elek Levente, ar trebui să preia...

Autor: Vasile Magradean

01.06.2017, 15:20 475

Elek Levente, care este şi preşedintele USR Cluj a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu se aştepta la demisia lui Nicuşor Dan şi că a sperat până în ultima clipă că acesta se va răzgândi

„Asumarea funcţiei de preşedinte interimar al USR este o problemă la care trebuie să mă gândesc foarte serios. Este o decizie grea pentru mine. Eu sunt la Cluj, e greu de condus partidul de aici, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Mă voi consulta cu colegii din conducerea partidului şi cu familia. Este o discuţie deschisă. Nu mă aşteptam la decizia lui Nicuşor Dan de a demisiona. Am sperat până în ultima clipă că se va răzgândi şi nu va face acest pas”, a spus Elek.

Acesta consideră că USR va rămâne în continuare un partid unit, care în perioada următoare să îşi adune forţele şi să meargă mai departe.

Conform statutului URS, Elek Levente este cel în măsură să preia conducerea partidului, acesta obţinând cel mai mare număr de voturi, dintre vicepreşedinţi, la alegerile interne.

Nicuşor Dan şi-a anunţat joi demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

Acesta a precizat că nu a fost o decizie de moment. ”În şedinţa de duminică mi-am anunţat colegii de decizia mea, dacă votul va fi aşa cum a fost. Am revenit ieri cu un mail”, a mai spus Nicuşor Dan, care recunoaşte că ar fi amânat anunţul dacă decizia sa nu ar fi fost făcută publică de alţi colegi.

Cu toate acestea, nu exclude varianta de a reveni în partidul pe care l-a fondat, dar cu anumite condiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO