Politică

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură. Primăria poate achita facturi de 13 milioane lei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Bucureştenii vor...

Autor: Radu Tutulan

09.09.2016, 15:24 2847

"Îi asigur pe bucureşteni că vor avea apă caldă şi căldură, nu se pune problema niciunei întreruperi, aşa cum se vehiculează acum în spaţiul public.(...) În aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN şi Ministerul Energiei pe tema situaţiei RADET-ELCEN. Am stabilit că vom avea o întâlnire luni la prânz cu toţi factorii responsabili. Problema este şi a Guvernului, acesta trebuie să creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subvenţia pentru RADET este plătită la zi, iar Primăria Capitalei este pregatită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care aşteaptă ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow" a precizat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a amintit că zilele acestea a făcut apel la membrii Guvernului să se implice în rezolvarea situaţiei problematice dintre RADET şi ELCEN precum şi în găsirea unor soluţii urgente pentru a asigura necesarul financiar atât al RADET, cât şi al ELCEN SA.

Primarul General a transmis, în scrisoarea deschisă adresată Guvernului că nu se poate pune în pericol întreg bugetul Primăriei Capitalei, pentru şcoli, grădiniţe, spitale, pentru proiectele de infrastructură şi alte nevoi urgente, pentru a plăti în două - trei luni o datorie istorică de 10-15 ani.

Distrigaz Sud Reţele a anunţat, joi, că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi.

"Distrigaz Sud Reţele acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, notificând în acest sens ELCEN, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi. Acestă plată, coroborată cu angajamentul ferm de a achita şi a doua tranşă pâna la sfârşitul acestei luni, sunt condiţii preliminare şi obligatorii pentru ridicarea popririi", se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Reţele, remis joi MEDIAFAX.

Distrigaz Sud a transmis că măsura de limitare a alimentării cu gaze naturale care vizează locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luată şi menţinută fără a afecta alimentarea cu apă caldă a locuitorilor din Bucureşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi agentului termic.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat, marţi, că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie, şi că existul riscul ca, din 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie oprită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO