Politică

Primarul Gabriela Firea: Vă asigur că nu se construieşte niciun patinoar pe spaţiul verde al Parcului Romniceanu

Primarul Gabriela Firea: Vă asigur că nu se...

Autor: Oana Despa, Mediafax

27.12.2017, 15:35 811

"M-am interesat atât la colegii mei de la primăria generală, cât şi la domnul primar al sectorului 5 şi pot să vă asigur că, contrar celor afirmate de către o asociaţie, nu se construieşte, pe spaţiul verde al Parcului Romniceanu, niciun patinoar. Este o dezinformare şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă. (...) Lucrările care se desfăşoară în această perioadă se referă la desfiinţarea unor elemente de joacă şi de mobilier urban care sunt avariate şi care puneau în pericol siguranţa copiilor", a explicat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a adăugat că aceste lucrări sunt realizate de către o societate a consiliului local al sectorului 5, amenajarea fiind demarată după ce s-a făcut o sesizare la oficiul protecţiei consumatorului.

Reacţia Gabrielei Firea a venit după ce preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a anunţat, luni, pe Facebook, că a depus o plângere la Poliţia Capitalei în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetăţenilor şi fără anunţ, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, care este arie protejată.

"Fără nici o autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de preşedinte al OAR Bucureşti, să merg în prima zi de Crăciun şi să depun o plângere la Poliţia Capitalei", a mai scris Şerban Sturza.

Acesta i-a mai transmis primarului general al Capitalei că nu ştie "dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate".

"Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători. Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moş Crăciun, vă rog să luaţi act de sesizarea mea făcută la poliţie şi aştept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziţie, să faceţi ceva. Dacă puteţi. Cât nu e prea târziu. A, şi să nu uit. OAR Bucureşti aşteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns", a încheiat postarea Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO