Politică

Primarul general, Gabriela Firea, despre Elcen: Noi fără ei ne descurcăm, ei fără noi intră în faliment

Primarul general, Gabriela Firea, despre Elcen: Noi...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

01.03.2018, 14:40 247

Potrivit edilului, angajaţii Elcen ar beneficia în prezent de salarii foarte mari, iar unii dintre ei s-ar împotrivi preluării de către Municipalitate, prin CGMB.

„Spun încă o dată că dacă Elcen nu doreşte să aplice ceea ce este şi în programul de Guvernare, noi avem soluţii, avem backup, dumnealor nu au. Noi fără ei ne descurcăm, ei fără noi intră în faliment, pleacă acasă. Se bucură acum de câtea luni de salarii mari, pe un muribund, apoi pleacă acasă”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general susţine că evaluarea pachetelui de acţiuni al Elcen dureză prea mult, în contextul în care decizia de preluare a companiei a fost luată "tocmai pentru a întregi acest sistem, să avem producţie, transport şi distribuţie de energie termică".

„Sunt uşor nedumerită şi surprinsă de faptul că durează atât de mult evaluarea pachetului de acţiuni al Elcen, pentru că noi ne-am exprimat în Consiliul General opţiunea de a achiţiona pachetul de acţiuni al Elcen, tocmai pentru a întregi acest sistem, să avem producţie, transport şi distribuţie de energie termică. Am înţeles că domunul ministru este acum extrem de energic în a finaliza procedurile de achiziţie pentru evaluator, pentru că nici măcar nu era stablit un evaluator, astfel încât într-o perioadă decentă de timp să putem să avem şi suma evaluată de către Elcen, să putem să luăm o decizie, achiţionăm sau nu”, a declarat, joi, primarul general.

Edilul a reproşat faptul că la nivelul ţării, CET-urile au fost date cu titluri gratuite către primării, iar în Bucureşti se cere o valoare de evaluare.

„Deoarece, aşa cum ştiţi, nu s-a acceptat ca această achiziţie să se realizeze la valoare nominală, cum ar fi fost normal, pentru că în ţară s-au dat CET-urie către primării cu titlu gratuit, ci doar nouă, cei de la Bucureşti, ni s-a impus valoarea de evaluare, cu contribuţia, trebuie să recunoaştem, a Ministerului Justiţiei, căruia nu prea avem de ce să-i mulţumim, din acest punct de vedere. Din alte puncte de vedere avem apecieri, şi mă refer la decizia care a fost luată anul trecut în august, prin memorandumul adoptat de Guvern. Dar chiar şi aşa, la valoarea de evaloare, pentru noi este imperios necesar să ştim care este această sumă, pentru că, poate, după ce o analizăm aci în consiliu, constatăm că este mai eficient să nu mai preluăm Elcenul”, a preczat primarul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO