Politică

Primul discurs în Camera Deputaţilor: Deputaţii sunt rezultatul unui vot dat "din inimă"

Primul discurs în Camera Deputaţilor: Deputaţii sunt...

Autor: Cătălina Mănoiu

20.12.2016, 13:40 82

"Poporul român îşi pune mari speranţe în noi, deputaţii aleşi în această legislatură, pentru că domniile lor au votat cu mari speranţe în noi reprezentanţii alegătorilor. Speranţa lor consta în faptul că noi vom elabora legi care vor duce la dezvoltarea României, vor duce la creşterea bunăstării populaţiei, o viaţă mai bună, mai demnă, pentru toate categoriile de populaţie", a declarat preşedintele de şedinţă al Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă Miron Ignat.

Miron Ignat le-a mai spus noilor aleşi că ei sunt rezultatul unui vot transparent, dat "din inimă" pentru că alegerile s-au desfăşurat corect, iar electoratul nu fost amăgit "cu o sticlă de ulei".

"Noi, cei prezenţi în această sală suntem rezultatul unui vot transparent, desfăşurat corect şi alegătorii au votat din inimă, în cunoştinţă de cauză pentru ca noi să îi reprezentăm cu cinste. În această campanie electorală oamenii au votat liber, fără să fie influenţaţi de o găleată verde, roşie, albastră sau portocalie, fără să fie amăgiţi de o sticlă de ulei sau de un pui congelat sau de o geacă inscripţionată cu sloganuri electorale. Prin aceasta s-a demonstrat că România păşeşte pe calea democraţiei în căutarea respectului şi a deminităţii cetăţeanului", a susţinut decanul de vârstă al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele de şedinţă le-a reamintit noilor deputaţi că lor le revine obligaţia de a îmbunătăţi legislaţia.

"România este o ţară frumoasă. Are milioane de hectare cultivabile. România numită cândva grânarul Europei trăieşte acum din importuri. Nouă deputaţilor ne revine obligaţia (…) de a îmbunătăţi legile (…)", a mai spus Miron Ignat.

Miron Ignat a vorbit şi despre domeniile în care legislaţia este deficitară şi care ar avea nevoie de un cadru legislativ adecvat pentru a-şi valorifica potenţialul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO