Politică

Primul membru al Cabinetului Cioloş care alege politica: Chelmu anunţă că va candida la parlamentare

Primul membru al Cabinetului Cioloş care alege politica:...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 20:55 2885

''Am văzut informaţiile apărute în presă; consider că este cazul să fac precizări. În primul rând, eu am renunţat la această funcţie, care m-a onorat şi m-a responsabilizat, în egală măsură. În al doilea rând, am luat această decizie întrucât intenţionez să candidez anul acesta la alegerile parlamentare'', a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Chelmu.

El nu a precizat formaţiunea politică din partea cui va candida, nici dacă vizează un mandat de senator sau deputat. Chelmu a precizat că respectă decizia premierului, care le-a transmis miniştrilor că, dacă vor să candideze la alegerile parlamentare, vor trebui să părăsească echipa guvernamentală.

''Am decis să părăsesc prim-planul activităţii guvernamentale şi din respect pentru angajamentul actualului guvern de a se menţine apolitic şi de a nu lăsa responsabilităţile administrative să interfereze cu campania electorală'', a adăugat Sorin Chelmu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri că înlocuirea din funcţie a secretarului general al Executivului, Sorin Chelmu, s-a făcut la cererea acestuia, pe motiv că acesta a considerat că ''trebuie să facă un pas înapoi''.

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor care intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie să demisioneze din funcţiile deţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO