Politică

Prinţul de Wales, despre pâinea care i-a fost servită când a ajuns la Muzeul Naţional al Satului: „Nu sunt precum pâinile pe care le-am văzut în ţară, de pe care se dă jos scrumul”

Prinţul de Wales, despre pâinea care i-a fost servită...
30.03.2017, 14:48 382

Prinţul Charles de Wales, moştenitorul coroanei britanice, a fost întâmpinat joi dimineaţa la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, cu pâine şi sare de directoarea instituţiei, Paula Popoiu, şi de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, moment în care a afirmat că pâinea servită nu este asemănătoare cu cea care se găseşte în restul ţării, „de pe care se dă jos scrumul”, conform echipei de comunicare a Ambasadei Marii Britanii.

"Nu sunt precum pâinile pe care le-am văzut în ţară, de pe care se dă jos scrumul", a remarcat Prinţul Charles despre pâinea servită.

Prinţul Charles a fost însoţit în vizita la Muzeul Satului de către ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell şi directoarea executivă a Fundaţiei Prinţul de Wales România.

Prinţul Charles se află în cea de-a doua vizită oficială în România, care a coincis cu momentul în care Marea Britanie a semnat documentul prin care se declanşează oficial Articolul 50 din Tratatului de la Lisabona, declanşând Brexitul.

De la începutul vizitei sale, Prinţul Charles s-a întâlnit mai întâi cu preşedintele ţării, Klaus Iohannis, la Cotroceni, care l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, "în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume", conform Administraţiei Prezidenţiale.

Joi dimineaţa, Prinţul Charles a fost primit de premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Cei doi s-au retras la discuţii, după ce au făcut o fotografie oficială în Holul Central al Guvernului.

Moştenitorul Coroanei Regale Britanice a avut mai multe vizite private în România în ultimii ani. În luna mai a anului trecut, în timp ce se afla la Bucureşti, Prinţul Charles a avut o întâlnire la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc şi în anii 2011, 2012 şi 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov, unde deţine mai multe proprietăţi.

Vizita oficială a Prinţului în România se desfăşoară între 29-31 martie, după care va merge în Italia şi Austria, conform Ambasadei Marii Britanii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO