Politică

Protest faţă de măsurile fiscale,în Capitală. Participant:Vrem revenirea contribuţiilor la angajator

Protest faţă de măsurile fiscale,în Capitală....

Autor: Mihaela Gidei

12.12.2017, 11:08 171

"Am venit din cauza modificărilor noului cod fiscal, care au fost trecute de Guvern. Dorim revenirea contribuţiilor la angajator. Ca mulţime, sigur o sa fim ascultaţi. Nu ne interesează revendicări politice, ci doar fiscale. Vin de la Romaero Bucureşti", susţine un angajat Romaero Bucureşti.

"Vrem să nu treacă contribuţiile de la angajator la angajat. Momentan acestea sunt revendicările. Vin de la Romaero, singura fabrică care mai exista în Bucureşti", spune un alt protestatar.

"Am venit, în principal, pentru două revendicări. Ne opunem trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Şi ne opunem şi unei prevederi ca sindicatele, la orice negociere pe care o fac cu patronatul, să ia semnături de la toţi membrii sindicatului. Sindicatele sunt constituite ca persoana juridică şi participă la negocieri cu patronatul prin reprezentanţi, au un statut ca orice asociaţie. Asta presupune că pot fi presiuni. Pe termen scurt, dacă guvernanţii nu dau curs protestelor, o să mergem mai departe. Pe termen lung, trebuie să ne exprimăm voinţa şi speram ca într-un final sa îndrepte lucrurile", spune un participant.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul bugetului de stat. Proiectul Legii bugetului pe 2018 va intra în Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor începând de marţi, iar lucrările vor fi finalizate în comisie sâmbăta viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO