Politică

Raluca Turcan: PNL are dreptul sa propună un viceguvernator al BNR. PSD şi ALDE să respecte dreptul PNL

Raluca Turcan: PNL are dreptul sa propună un...

Autor: Cătălina Mănoiu

01.03.2017, 19:08 108

"Constat că PSD şi ALDE se grăbesc să ocupe toate poziţiile disponibile în instituţiile publice, fără să mai ţină cont de existenţa celorlalte partide şi a ponderii acestora în opţiunile oamenilor. Acum văd că doresc postul de viceguvernator al BNR, pentru care PNL este îndreptăţit să facă nominalizarea pe criterii de profesionalism, implicare şi imparţialitate în gestionarea responsabilităţilor acestei funcţii. Le cer liderilor PSD şi ALDE să respecte dreptul PNL de a face această propunere, faţă de care nu vor putea ridica obiecţii", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pentru MEDIAFAX.

Raluca Turcan a afirmat ca precentele "dureroase" pe care PSD şi ALDE le creează li s-ar putea întoarce împotriva.

"Dacă vor continua cu această atitudine de cuceritor sovietic, îi avertizez că deschid calea unor precedente dureroase care li se pot oricând întoarce împotrivă", a conchis Turcan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se va stabili persoana care va fi susţinută politic de către coaliţie pentru funcţia de viceguvernator BNR, vacantată ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu.

Chestionat dacă va exista o propunere în acest sens din partea coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: „Eu aşa cred că ar trebui să fie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO