Politică

Ramona Mănescu vine de la un salariu de 6.000 de euro ca europarlamentar la unul de 1.000 de euro ca ministru al transporturilor

Ramona Mănescu vine de la un salariu de 6.000 de euro ca...

Autor: Andreea Neferu

26.08.2013, 12:06 2180

UPDATE: Preşedintele Băsescu îşi dă girul pentru Ramona Mănescu la Transporturi

UPDATE: Ramona Mănescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu, propunerea PNL la Transporturi, deţine alături de soţul său Rareş Mănescu, primar al sectorului 6 din Capitală, un teren în Bragadiru, două case în Bragadiru şi în Predeal, precum şi trei autoturisme.Cei doi au şi un credit de 48.000 de euro contractat în 2010 şi scadent la sfârşitul acestui an, potrivit declaraţiei de avere a lui Rareş Mănescu.

Ca europarlemantar, Ramona Mănescu a încasat anul trecut aproape 74.500 de euro, echivalentul a circa 6.200 de euro lunar. Dacă va renunţa la postul de europarlamentar pentru a deveni ministru al transporturilor, Ramona Mănescu va încasa în medie puţin peste 1.000 de euro lunar.

Ramona Mănescu, ultimul nume vehiculat pentru ocuparea funcţiei de ministru al transporturilor, este unul dintre cei mai vechi membri PNL, alăturându-se acestui partid încă din 1990. Are 40 de ani, este născută în Constanţa şi în prezent ocupă poziţia de europarlamentar din partea PNL.

Ramona Mănescu este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi a urmat mai multe studii postuniversitare la Institutul Diplomatic Român, Academia Naţională de Informaţii sau Colegiul Superior de Securitate Naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO